Kirjat

JUDO    

Tie mustaan vyöhön

Kirja kattaa kaikki keskeiset judotekniikat valkoisesta mustaan vyöhön. Havainnollisesti ja värikkäästi kuvitettu teos sopii käsikirjaksi yhtä hyvin niin vasta-alkajalle ja harrastajalle kuin kilpailijoille ja alan valmentajille. Kirjassa esitellään judon perusteiden lisäksi runsaasti erilaisia heittoyhdistelmiä, vastaliikkeitä ja mattojudon mahdollisuuksia.

Teos perehdyttää lajin harrastajan judon taustaan ja mahdollistaa etenemisen vyöarvosta toiseen. Tekniikan ohella kirjassa paneudutaan judon henkisiin ja fyysisiin tavoitteisiin sekä annetaan tietoa muista hyödyllisistä judolähteistä. Kirjassa on kattava japaninkielinen sanasto, jonka avulla judon terminologia nivoutuu havainnollisesti eri tekniikoihin. Ensi kertaa mukaan on otettu kuvaus judon lempiheittojärjestelmästä, joka on kivijalka myös kilpatatameilla menestymiseen.

Tekstistä vastaavat kokeneet judoasiantuntijat Kyösti ja Timo Korpiola, jotka ovat suomalaisen judon uranuurtajia ja olivat tuomassa lajia Suomeen miltei 50 vuotta sitten. Kirjoittajat käyvät edelleen säännöllisesti tatamilla ja ovat elävä esimerkki judosta terveenä elämäntapana. Kirjassa heidän kokemuksensa siirtyy oivallisesti myös tuleville sukupolville. 

Kirjassa tekniikoita esittävät: Kyösti Korpiola 7. dan, Timo Korpiola 7. dan, Heikki Lähteenkorva 5. dan, Arttu Laitinen 5. dan sekä Peter Mickelsson 4. dan.

Kirjan kuvaukset on tehty judoseura Hontain salilla.

Kirjan toimittaja ja valokuvaaja Jouko Marttila on kokenut judoka ja journalisti. Hän on kirjoittanut kirjan Suomen judoliitosta ja judon historiasta Suomessa.

 

Hinta 20€

Timo Korpiola: Judo - Tie mestariksi

Maailmanmestareiden ja olympiavoittajien käyttämiä judotekniikoita. Tässä teoksessa on yli 1500 kuvaa, joissa on esitetty kaikki tärkeimmät kansainvälisten huippukilpailijoiden käyttämät heitto- ja hallintatekniikat. Se perustuu analyysiin yli tuhannesta ipponiin johtaneesta tekniikasta tärkeimmissä kansaikvälisissä arvoturnauksissa vuoden 2000 jälkeen. Teoksessa on kattavasti esitetty ohjeet huipulle pyrkivän judokan lajiharjoitteluun, jota judo-opettajat ja valmentajat voivat hyödyntää päivittäisessä judotyössään. Tämän uudentyyppisen judokirjan tarkoitus on antaa judomenestykseen tähtäävälle henkilölle tarvittavat lajikohtaiset työkalut kilpailutavoitteiden saavuttamiseksi - tien mestariksi.  

Kirja on kovakantinen ja painoasultaan laadukas. Koko on 210 x 280 mm, eli kirja on 2 cm korkeampi ja leveämpi kuin kirjoittajan edellinen Judokirja.

”Judo – Tie Mestariksi” kirjan kuvauksista on vastannut Peter Mickelsson, ja tekniikoiden esittelijöinä toimi kirjoittajan lisäksi Vesa Riihelä ja Tomi Nurminen.

Hinta 25€

Tehtyäsi tilauksen, lähetämme laskun lähipäivinä sähköpostiosoitteeseesi. Toimitamme kirjan harjoituksiin. 

Kirjan tilaus lomake