Koululiikuntaliiton valtakunnalliset Judokilpailut 31.10-1.11.2019

Tomi Korhonen
1.11.2019Koululiikuntaliiton ensimmäiset valtakunnalliset Judokilpailut kisattiin Kiteellä 31.10.1.11.2019.

Torstaina otteli 1-6 luokkalaiset ja perjantaina 7-9 luokkalaiset sekä lukion ja ammattikoulun oppilaat.

Sakurasta kilpailijoita oli 5 kpl joista jokainen sai tuliaiseksi mitalin. 3 kpl kultaa, 1kpl hopeaa ja 1kpl pronssia

 

1-3 luokkalaiset tytöt -28 kg sarjassa Helvi Puomilahden vastassa oli yksi vastustaja. Ensimmäisen ottelun Helvi voitti ipponin arvoisella heitolla. Toisessa ottelussa tasaväkisen väännön jälkeen Helvi vihdoin sai napakan sidonnan matossa ja vastustaja oli lyöty. Ennakkoon suunniteltua kolmatta ottelua ei enää tarvittu.

 

4-6 luokkalaiset tytöt -28 kg sarjassa otteli Iida Puomilahti. Myös Iidalla oli vastassa vai yksi vastustaja. Ensimmäisen ottelun Iida hävisi. Toisessa ottelussa ottelijat eivät onnistuneet saamaan pisteitä, mutta Iida vei voiton selkeästi aktiivisemman ottelutyylin ansiosta. Kolmannessa ottelussa vastustaja yllätti Iidan terävällä jalka heitolla. Iidalle hopea mitali.

 

4-6 luokkalaiset tytöt -48 kg sarjassa otteli Hertta Remsu. Vastustajat olivat kovia ja useita kilpailuja käyneitä judokoita. Hertta piti pintansa urheasti, mutta jäi kolmannelle sijalle. Muistoksi pronssinen mitali.

 

4-6 luokkalaiset pojat -42 kg sarjassa kilpaili Kirill Sergeev. Sarjassa oli 7 osallistujaa ja se oli jaettu A ja B lohkoihin. Kirill päihitti oman A-lohkon vastustajat nopeimmillaan 3 sekunnissa. Finaalissa B-lohkon voittaja taipui vasta jatkoajalla hienolla uchi-mata-heitolla.

 

2. aste pojat +66 kg sarjassa Jesse Ignatovich otteli itsensä kultamitalille. Jesse aiheutti yleisössä pienen "kohahduksen", sillä finaalissa hän nosti vastustajansa korkealle ja tiputti hallitusti alas Ipponin arvoisella suorituksella.