Susan Koivulle Pronssia PM-kisoista Tanskasta 26.5.2018

Tomi Korhonen
27.5.2018
Judoseura Sakuran Susan Koivulle pronssia PM-kisoista Tanskasta!

Susan Koivu voitti pronssia naisten alle 70 kilon sarjassa lauantaina 26.5. Tanskan Hillerødissa pidetyissä pohjoismaiden judon mestaruuskisoissa. Susanin sarjassa oli 6 osanottajaa ja voiton vei Tanskan kokenut Emilie Sook.

Susan oli tyytyväinen mitalista, eritoten kolme viikkoa aikaisemmin käytyjen SM-kisojen pettymyksen jälkeen, kun mitali jäi saamatta.

Susan asuu Hollannissa ja on treenannut viimeiset kaksi kuukautta Rotterdamin lähellä Hoogvlietissä maineikkaan judovalmentaja Chris de Korten salilla. Uuden työn ja muuton takia piti löytää uusi harjoituspaikka, joka onneksi nyt on löytynyt. Viimeisen neljän viikon ajan treeni on jäänyt tosin vähemmalle polven oireilun takia. Jatkossa Susan toivoo pysyvänsä terveenä ja voivansa lisätä harjoitusmääriä.

Susan toivoo kannustavansa esimerkillään nuoria, sekä veteraaneja tatameille. ”Judo on mainio kamppailulaji, joka sopii kaikille. Palattuani takaisin judon pariin n. 17 vuoden tauon jälkeen, on paino tippunut viimeisen 1.5 vuoden aikana lähes viisi kiloa ja elämään on tullut uutta iloa, kun saa säännollisesti vääntää ja hikoilla judosalilla”, sanoo Susan, jonka mies ja tytär ovat myös löytäneet lajin pariin.