Syksyllä 2021 FitJudo-konseptia pilotoitiin Sakurassa sekä Mäntyharjun judossa. Kokemukset ovat olleet positiivisia ja keväällä 2022 ideaa kehitetään edelleen ja Judoliitto järjestää FitJudo-ohjaajakoulutuksia. Todennäköisesti FitJudo on Sakuran kurssitarjonnassa taas syksyllä 2022. Keväällä 2022 järjestämme Nuorten ja Aikuisten peruskurssin. Tervetuloa mukaan!

 

FitJudo on harjoittelumuoto, jossa hyödynnetään judon liikekieltä ja tekniikoita sekä lihaskuntoharjoitteita kehon liikkuvuuden, tasapainon ja voiman kehittämisessä.

Aiempaa judokokemusta ei tarvita, vaan utelias ja ennakkoluuloton asenne sekä jous­tava asu riittävät lempeään liikkeeseen. Yksilölliset tarpeet, kunto ja lähtötaso huomi­oidaan harjoituksissa. FitJudo ei sisällä heittoja, joten se sopii harjoittelumuodoksi kai­kille iästä, kunnosta tai fyysisistä rajoitteista huolimatta.

FitJudon avulla opit tuntemaan kehoasi ja arvostamaan sitä. Saat kokea liikunnan iloa osaavan ohjaajan opastuksella, yhdessä erilaisten ihmisten kanssa. FitJudo tarjoaa myös mahdollisuuksia pysähtyä, kuunnella itseään, rauhoittua ja vahvistaa kokonais­valtaisesti hyvinvointia.

Harjoitukset toteutetaan pääosin itsenäisesti ja omaa kehoa hyödyntäen. FitJudo sopii myös monen liikunta- ja urheilulajin oheislajiksi, koska sen tavoitteena on edistää lihaksiston kykyä tukea hallittua liikettä ja laajentaa liikeratoja omaa kehoa kuunnellen.

FitJudo-juliste syksyltä 2021 löytyy täältä